Bent u opzoek naar een manier om te genieten van een verfrissende duik in uw eigen tuin? Waarom dan geen zwemvijver van Waterland Tuinen plaatsen? Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en plaatsen van zwemvijvers in Aarschot die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook gezond, duurzaam en exclusief zijn.

Wat is een zwemvijver?

Een zwemvijver plaatsen in Aarschot is kiezen voor een natuurlijke vijver waarin u tevens kunt zwemmen. In tegenstelling tot een traditioneel zwembad wordt het water van een zwemvijver gezuiverd door een natuurlijk filtersysteem dat bestaat uit een lavazone met waterplanten. Het resultaat is helder en gezond zwemwater dat vrij is van chemicaliën.

Een zwemvijver bestaat doorgaans uit twee gedeelten, een zwembassin en een filtergedeelte. Het filtergedeelte bevat lavasubstraat en waterplanten, die het water schoon houden. De planten halen hun voeding uit het water met hun wortels, deze voeding wordt door micro organismen vrijgemaakt uit afvalstoffen. Op deze manier zorgen de micro organismen en de planten ervoor dat het water in de zwemvijver mooi schoon en helder blijft. Zonder toevoeging van chemische middelen kunt u genieten van prachtig zuiver zwemwater en haalt u de natuur dichterbij.

Voordelen van een zwemvijver te plaatsen in Aarschot

  • Natuurlijk uiterlijk: een zwemvijver past perfect in een natuurlijke omgeving en creëert een rustgevende en ontspannende sfeer.
  • Vrij van chemicaliën: het natuurlijke filtersysteem zorgt voor gezond zwemwater zonder toegevoegde chemicaliën.
  • Duurzaamheid: een zwemvijver wordt zo gebouwd dat hij jarenlang mee gaat.
  • Flexibiliteit: een zwemvijver kan op maat worden gemaakt en aangepast aan uw specifieke wensen en eisen.

Het verschil tussen een zwemvijver plaatsen en een zwembad plaatsen

Het grootste verschil tussen een zwemvijver plaatsen in Aarschot en een traditioneel zwembad plaatsen, is dat een zwemvijver een natuurlijk uiterlijk heeft en geen gebruik maakt van een ontsmetting om het water schoon te houden. In plaats daarvan gebruikt een zwemvijver een natuurlijk filtersysteem van planten om het water te zuiveren.

Bij het plaatsen van een zwembad komt een ingewikkeld technisch systeem kijken, dat computer gestuurde de waterwaarden regelt en zo nodig bijstelt. Het water in een zwembad is vrij van voedingsstoffen en wordt op verschillende manieren ontsmet. Een zwemvijver houdt zichzelf in stand, het is berust op een biologisch evenwicht, dat het water zuiver houdt. Het water wordt rondgepompt door middel van een circulatiepomp, maar er is geen ingewikkelde techniek nodig, om een zwemvijver te laten werken.

Een ander verschil is de uitstraling. Een traditioneel zwembad heeft vaak een moderne, eerder architecturale uitstraling. Daarnaast is een traditioneel zwembad vaak voorzien van allerlei extra’s, zoals jet streams, verwarming, verlichting en een afdekking.

Waterland Tuinen: uw partner voor het plaatsen van een zwemvijver in Aarschot

Bij Waterland Tuinen hebben we jarenlange ervaring in het ontwerpen en plaatsen van zwemvijvers. We werken met hoogwaardige materialen en gebruiken de nieuwste technologieën om ervoor te zorgen dat jouw zwemvijver aan al uw wensen en eisen voldoet. Door op maat te werken, zorgen we voor een naadloos proces van ontwerp tot plaatsing en een zwemvijver waar u jarenlang van kunt genieten.

Twijfel dus niet langer en contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat of voor meer informatie.