ECOLOGISCH ZWEMBAD

Zwemmen in prachtig helder fris water, met de looks van een zwembad. Met de komst van het ecologische zwembad, biologische zwembad, hybride pool of natuurlijk zwembad, is dit allemaal mogelijk.

Dankzij nieuwe ontwikkelingen en  technieken kan men prachtig helder en zacht water krijgen, waarin men heerlijk kan zwemmen.

In de uitvoering zijn verschillende mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor een zwarte folie, ofwel een gekleurde liner. Ook kan er gekozen worden voor een gedeelte met planten, maar ook zonder planten kan dit zwembad geplaatst worden. 

Wij leveren maatwerk, afgestemd op uw wensen. Dit maakt onze zwembaden exclusief en passend in elke situatie.

Ecologisch Zwembad aanleg Antwerpen

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden of voor meer informatie.

Volg ons ook op Instagram
Instagram Waterland Tuinen

 

Werking ecologisch zwembad

De werking van een biologisch zwembad gebeurt, zoals de naam al doet vermoeden, op een ecologische wijze. Er zijn een aantal overeenkomsten met een traditioneel zwembad, vooral in de aanleg, maar het grote verschil is dat er bij een ecologisch zwembad geen chloor wordt toegevoegd.

Daar waar bij een zwemvijver de filterzone met planten het zuiverende werk doet, wordt bij een eco  zwembad een mechanische filtering aangelegd, die met natuurlijke middelen het water kraakhelder houdt. Het grote verschil met een zwemvijver, is dat dit ervoor zorgt dat er geen biofilm aanwezig zal zijn in het zwembad. Geen algen of gladde wanden, maar helder en zuiver water. 

Bij de installatie komt heel wat techniek kijken. Door onze vakkennis, opleidingen en jarenlange ervaring weten we waar we mee bezig zijn en bent u bij Waterland Tuinen op het juiste adres. 

Ecologisch Zwembad aanleg Antwerpen

Zwembad renovatie
Zwembad renovatie

De onderhoudskosten van een ecologisch zwembad ligt lager dan bij een traditioneel zwembad, wat het nog eens aantrekkelijker maakt om voor een ecologisch zwembad te kiezen.
Bij de afwerking van het ecologisch zwembad kunt u kiezen uit verschillende kleuren. Hierdoor kunnen verschillende looks worden gecreëerd afhankelijk van wat u graag ziet. Ook een plantenzonde behoort tot de mogelijkheden.  

Ecologisch Zwembad aanleg Antwerpen 

Waterland Tuinen logo

NEEM CONTACT MET ONS OP OM TE BEKIJKEN WAT DE MOGELIJKHEDEN ZIJN VOOR EEN ECOLOGISCH ZWEMBAD IN UW TUIN.