Zwemvijver aanleg

Zwemmen in heerlijk fris water en elk seizoen genieten van de prachtige natuurlijke look. Dat is wat de zwemvijver zo populair maakt.  Waterland Tuinen maakt ook voor u de zwemvijver die aan al uw wensen voldoet. Wij doen de aanleg van zwemvijvers met name in de regio’s Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. Maar ook daarbuiten, u neemt het best contact met ons op voor de aanvraag van een project waar een zwemvijver moet komen.  

Hoe de zwemvijver er uiteindelijk uit komt te zien bepaalt u helemaal zelf. Wij werken niet met standaard maten en zijn dus flexibel. U kiest zelf de gewenste vorm, materialen en opties. Uiteraard adviseren en helpen wij u daarbij en kunt u altijd bij ons terecht voor vragen en informatie. Zo kunnen we samen uw droomvijver realiseren. 

 zwemvijver aanleg

Ecologisch Zwembad aanleg Antwerpen

Hoe werkt een zwemvijver? 



Kortgezegd is een zwemvijver een natuurlijke vijver, waarin gezwommen kan worden. Een zwemvijver bestaat uit twee gedeelten, een zwembassin en een filtergedeelte. Het filtergedeelte bevat lavasubstraat met planten die het water schoon en helder houdt. Deze moeraszone vormt de basis voor het zuiverende werk van een zwemvijver.

In de lavastenen kunnen goede bacteriën zich vestigen, zij zetten afvalstoffen om in kleinere moleculen, zodat ze kunnen worden opgenomen door planten. Op die manier wordt het water gezuiverd en kunnen de planten weer groeien.

Zonder toevoeging van chemische middelen kunt u genieten van prachtig zuiver zwemwater en haalt u de natuur dichterbij. Neem ook een kijkje in de rubriek meest gestelde vragen, wie weet wordt uw vraag daar ook behandeld.
 
 

Zwemvijver opties

In vorm en uitvoering bestaan er verschillende mogelijkheden bij het plaatsen van een zwemvijver. Wij werken met zeer sterke liners, waarbij u kunt kiezen uit diverse kleuren.
Ook zijn er diverse opties mogelijk zoals, onderwater verlichting, een warmtepomp, een trap, watervalletjes enzovoort. Wij helpen en adviseren u graag om de juiste keus te maken, zodat u de zwemvijver krijgt die aan al uw wensen voldoet.

zwemvijver aanleg

Zwemvijver op maat 

Elke tuin is anders en ieders smaak is verschillend. Daarom werken wij niet met standaard maten, en is er veel mogelijk qua vormgeving en uitvoering. Wij komen altijd eerst eens bij u langs om alles te bespreken en te bekijken wat de beste opties zijn. Neem ook eens een kijkje op onze Instagram voor meer inspiratie. 

Instagram Waterland Tuinen